Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hazai oldalak képes leírás - Kaktuszok és pozsgások.tlap.hu
részletek »

Hazai oldalak - Kaktuszok és pozsgások.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kaktuszokpozsgasok.tlap.hu » Hazai oldalak
Keresés
Találatok száma - 20 db
Aztekium

Aztekium

Az Aztekium egyesület által szervezett programok célja a gyűjtők közti kapcsolatok fejlesztése, a kaktuszok és pozsgások bemutatása, népszerűsítése. Egyesületünk kapocs akar lenni azok számára akik kedvelik és gyûjtik a kaktuszokat és pozsgás növényeket. Az Aztekium egyesület által szervezett programok célja a gyûjtõk közti kapcsolatok fejlesztése, a kaktuszok és pozsgások bemutatása, népszerûsítése.

CactusBase Pro

CactusBase Pro

A CactusBase Pro programon kívül olyan információkat is szándékozunk nyújtani, ami a kaktuszok és szukkulenseket kedvelő érdeklődési körét érinti. Növényhatározó jellegű gyűjteményt is létrehoztunk, ehhez szívesen fogadunk jó minőségű képeket, segítségét előre is köszönjük. Jelenleg a Cites szerinti besorolású KAKTUSZOK vannak betöltve, néhány nemzetségnél már (majdnem) teljes leírással. Egyes, hagyományos besorolás szerinti nemzetségek s szerepelnek már bő leírással. Egyenlőre még nincs minden véglegesítve, de úgy gondoltuk, hogy inkább induljon el ez a funkció is, folyamatos feltöltés mellett, mintsem, várva a végleges változatra.

Érdi Kern Péter Kaktuszkör

Érdi Kern Péter Kaktuszkör

Oldalunkon meglelhetőek azon érdi gyűjtők, akik összefogásukkal segíteni kívánják a helyi kaktuszosok munkáját. Olvashatunk névadónkról, Érdről, kaktuszokról, érdekes úti élményekről, programunkról, céljainkról, képekkel, írásokkal, versekkel tarkítva. A kaktuszkör mindennapjait hivatott bemutatni a most induló saját honlap.

Hári Béla

Hári Béla

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember. Nem volt semmije, csak a gyönyörű gyermekei és a szépséges felesége. 1970-es években úgy hozta a sorsa hogy gőzmozdony vezető lett a MÁV-nál. Ahogy járta a Dunántúlt az állomások előtt és a váltókezelő tornyok ablakaiban mit látott? Különös tövises növények voltak ott. Mivel teteszett neki, kért is belőlük sarjakat. Otthon aztán könnyen szaporította. Később lett több fajta, mert udvarokon, lakások ablakába erkélyeken is látott ilyet. Ezek voltak a kaktuszok!

Izsay Tamás honlapja

Izsay Tamás honlapja

1978. óta kedvelem a kaktuszokat. A Székesfehérvárhoz közeli Úrhida településen lakom. egy nagyon dinamikusan fejlődő kis faluban. Vegyes gyűjteményem van, kedvenceim az Oreocereusok. A 25 éves Székesfehérvári Kaktuszbaráti Kör alapító tagja vagyok.Vegyes gyűjteményem van, kedvenceim az Oreocereusok. A 25 éves Székesfehérvári Kaktuszbaráti Kör alapító tagja vagyok.

Hirdetés
Jokhel Csaba Kaktuszai

Jokhel Csaba Kaktuszai

Jokhel Csaba Kaktuszgyűjteménye fotókkal. Leírások magvetésről és nemzetségekről.

Kaktusz-Farm

Kaktusz-Farm

Honlapomon különféle kaktuszos témájú tartalmakat találhatsz. Remélem, hogy megtalálod amiért jöttél, és máskor is szívesen visszatérsz ide. Lapom mottója egyszerű:"Kaktuszokról amatőröktől, amatőröknek"

Kaktuszhalom

Kaktuszhalom

A virágos növények között egyedülállóan kedveltek a KAKTUSZOK. Ezért sokan törekszenek arra, hogy minél több virágzó példányra tegyenek szert. Ezek a bizarr alakú és változatos tövisű növények egyedülállóan szép és színes virágokkal, még tovább fokozzák az értéküket azzal, hogy többnyire akkor sem pusztulnak el, ha alig gondozzák őket. Kertészetem ezért széles választékban és elérhető áron kínálja őket a Kedves Vevőknek. Az eladó kaktuszokat saját gyűjteményemből származó, valamint vásárolt magokkal szaporítom. Ezekre az jellemző, hogy egymással összeporozhatók a virágjaik, mivel önálló genetikai egyedek. Az így nyert magokkal tovább lehet őket szaporítani. Másik fontos szempont, hogy előbb kezdenek virágozni és több virágot is hoznak, mint a sarjakról szaporított fajtársaik.

Kaktuszok Kert

Kaktuszok Kert

A www.kert.co egy olyan weboldal, ahol rengeteg információt kaphatunk a kerti, illetve szobai növényekről, kertészkedésről, kertépítésről. A honlapon a következő opciókba szedve keresgélhetünk az általunk választott növények után: Évelő kerti növények, Egynyári kerti növények, Örökzöldek, Fák, Cserjék, Gyógynövények, Fűszernövények, Szobanyövények, Orchideák, Kaktuszok, Kerti tavak és sziklák növényei, Gyümölcsök, Zöldségek és Bonsai. Amennyiben Ön szereti a kertészkedést, a növényeket, akkor feltétlen nézzen körül az oldalon!

Hirdetés
Kiss Csaba Kaktuszai

Kiss Csaba Kaktuszai

Kiss Csaba Kaktuszai megtekinthetők telefonos egyeztetés után.

Magyar kaktuszgyűjtők O.E.

Magyar kaktuszgyűjtők O.E.

Ez az oldal a Magyar kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének hivatalos lapja,melyen ismereteket szerezhetünk akár regisztrálhatunk is. Egyesületünket 1971-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy a pozsgás (szukkulens) növények - elsősorban a kaktuszok - gyűjtési és termesztési tevékenységét előmozdítsuk és támogassuk, továbbá a magyarországi gyűjtemények minőségi és mennyiségi gyarapítását elősegítsük, a gyűjtőket szervezett formában összefogjuk és ismereteiket bővítsük. Ezeket a céljainkat tudományos módszerekkel, de közérthető módon igyekszünk megvalósítani.

Magyar Pozsgásgyűjtők Közhasznú Egyesüle

Magyar Pozsgásgyűjtők Közhasznú Egyesüle

A Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság, vagy teljes nevén Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság Közhasznú Egyesület székhelye Debrecen. Az a város, ahol a növények szeretete igen nagy hagyománnyal rendelkezik. A mára már messze földön híres virágkarnevál eredete a XIX-XX. század fordulójára tehető, amikor a Szent István napi felvonulások alkalmával a huszárok lovait, a szekereket és a befogott lovakat is virágokkal bőségesen díszítették. Ez a hagyomány nem csak megmaradt, de egyre inkább terebélyesedett, egyre közkedveltebbé vált. Időközben természetesen gazdasági, történelmi, vagy politikai okok miatt voltak kihagyások, de ezek inkább előnyére szolgáltak az elkövetkezendő időszak rendezvényeinek sikerére. Így bontakozott ki a napjainkra szinte mindenki által ismert és látogatott debreceni Virágkarnevál. A növényeknek egy különleges csoportját, a kaktuszokat és más pozsgásnövényeket is hamarosan felkarolták a város növénykedvelő polgárai. Az ország jelenlegi területén elsőként a debreceni Botanikus Kertben hoztak létre olyan kaktusz és pozsgásgyűjteményt, amelyik ma is egyedülállóan gazdag, s talán egész Közép-Európában nincs hozzá hasonló. Egyre többeket érdekeltek a kaktuszok, és hamar felismerték, hogy csak összefogással lehetséges a növények, a velük foglalkozó szakirodalom beszerzése.

Nagy Harold Kaktuszai

Nagy Harold Kaktuszai

Az oldalon hasznos tanácsokat,érdekes fotókat találhatunk a kaktuszokról.

Pozsgás Kalandok - A pozsgás növények blogja

Pozsgás Kalandok - A pozsgás növények blogja

A szerző saját tapasztalatain alapuló blog pozsgás növények tartásáról, sok fotóval. Nevelési tanácsok (öntözés, teleltetés, virágföld, stb.), érdekes témák, szép növények, igényes képek. Látszik hogy a blog írója szereti a pozsgás növényeket. Aki szintén kedveli a pozsgásokat, annak tetszeni fog ez a blog.

Pozsgásokról

Pozsgásokról

A húsos szervezetű növényeket pozsgásoknak vgy szukkulenseknek nevezzük. A pozsgás növénytípust elsősorban a mostoha környezeti viszonyokhoz, többnyire a tartós vízhiányhoz való alkalmazkodás hozta létre. Ez utóbbi miatt e növények sok víztartó, raktározó szövetet tartalmaznak, s így a víz felhalmozódásával a növény húsossá, pozsgássá válik.

Télálló és fagytűrő kaktuszok

Télálló és fagytűrő kaktuszok

Ezen oldalon segítséget kaphatunk kaktusztartással és ezzel kapcsolatos dolgokkal.

Télálló kaktuszkert Klári és Tibi lapja

Télálló kaktuszkert Klári és Tibi lapja

Véleményünk szerint nincs szebb látvány egy jól megtervezett és megépített télálló kaktuszkertnél. Minden kaktusz a kertben egy újdonság, a fajok és fajták sokasága ritka látvány. Saját kert egy kis helyi sivataggal különleges benyomást varázsol a hegyek, kanyonok és sivatagi élőhelyekre, egy mesés utazást tehetünk kaktusz országba".

Tuti menü